Biografie
JimmyKe Fotokaart 2019

Limburgse Feestmuziek

in Lederhosen!


BIOGRAFIE

JimmyKe, (Jimmy Kesseler) Vlaamse/ Limburgse zanger, entertainer, TV-presentator geboren in Maaseik op 18 november 1985.

 

 

Jimmy hield al van jongs af van Nederlandstalig muziek. Hij kende op 5 jarige leeftijd alle liedjes van Will Tura en Luc Steeno. "Ik mis je elke dag" was de hit voor zijn eerste optreden op de kleuterschool. 

 

 

In 1995 stal hij de show als "Eddy Wally" op een plaatselijk mini playbackshow, hij was al zo zelfzeker dat Jimmy na het winnen van de eerste plaats de micro vroeg aan de presentator en zijn fans toesprak met de woorden: "Geweldig beste mensen, dat ik hier mocht optreden en geweldig dat ik de eerste prijs mee naar huis mag nemen". Later volgden nog playback imitaties van Kamiel Spiessens en de Zangeres Zonder Naam.

 

 

In het millenniumjaar 2000 veranderde Jimmy Kesseler al snel naar Jimmy K.. Zijn eerste live optredens waren op familiefeestjes en tijdens karaoke-avonden: hij zong de hits van Bauer, Neyman, Alberts en zelfs af en toe een hit van Vader Abraham. 

 

 

Zijn grote doorbraak is er gekomen op de Reselt Feesten te Rotem in 2005. Hij mocht er zingen in het voorprogramma van zijn grote idolen Frans Bauer en Corry Konings. Het was zijn eerste grote optreden voor duizenden mensen.

 

Op 12 juni 2008 wordt JimmyKe zijn dochter Ambery geboren.

 

Hij heeft tot 2009 vele optredens gehad in Belgisch en Nederlands Limburg. Met de liedjes van Frans Bauer, Jan Smit & vele meezing medleys... was hij de perfecte entertainer voor elk feest. Jimmy K. wist perfect wat zijn publiek wou, plezier maken! Zijn Cd’s: "'n Rondje Jimmy K." & "Mijn leven" werden een groot lokaal succes. 

 

 

Jimmy K. kwam eind 2009 in contact met Ton Balendonck, hij nodigde hem uit voor een kennismaking gesprek bij TV Ellef in Herten (NL). Na zijn ontmoeting met Olaf Simons en goed gesprek, tekende Jimmy 29 januari 2010 zijn contract bij TV Ellef. 

 

 

Na het ondertekenen van het contract neemt Jimmy K. een nieuwe start als JimmyKe. Sindsdien werkt hij aan eigen repertoire.

Ook verschenen dit jaar zijn allereerste eigen nummers "Sandy" en "Schat zet ons geluk niet op het spel", bovendien zijn deze nummers, de sympathieke zanger op het lijf geschreven. 

 

 

In 2010 heeft hij gekozen om vooral veel optredens te doen om zo meer en meer naambekendheid te krijgen als JimmyKe. Zodoende kon hij ook zijn eerste 3 eigen nummers laten horen aan het grote publiek, deze zijn de voorlopers van zijn Full Album. Hij werd ook presentator van het wekelijkse radio- en televisieprogramma "Top Ellef". In dit programma werden de nummers "Sandy" en "Schat zet ons geluk niet op het spel", door het publiek tot nummer 1 gestemd.

Verder heeft hij met de mensen van TV Ellef, veel tijd gestoken in het opnemen van zijn eerste Full Album. 

 

 

Begin 2011 wordt hij aan de zijde van Meister Martijn de vaste presentator van het televisieprogramma “Sterrenpalet”.

Maar in april 2011 verschijnt dan eindelijk het langverwachte album "Dansen Naar Geluk".  

In een overvolle Alphorn presenteerde hij de 12 nummers, tijdens een grandioze show met optredens van nationale- en internationale artiesten.

Het werd voor hem een druk jaar met vele optredens, mede door het succes van de nummers “Ben je 40 50 60, Dezelfde ogen, Dans met mij, …”

23 september 2011 volgde nieuwe hoogtepunten van het jaar, niet alleen op privé vlak; maar ook op professioneel vlak.  Zo mocht hij aan de zijde van zangeres Mieke een totaal nieuw televisie programma maken.  Vanuit de legendarische Salamander van Maasmechelen, presenteerde hij “Sterren van Toen en Nu”.  

 

 

In 2012 werd Sammy Baker zijn nieuwe medepresentator bij “Sterrenpalet”.  Zo werd ook de “Top Ellef” een nieuw jasje gestoken!  Eind 2012 werd het nummer voor Martine "Jij bent alles voor mij" ingezongen.

 

 

2013 werd muzikaal ingezet met  "De sultan" een leuk nummer dat werd opgenomen voor het CoverLVK.  

De "Top Ellef" verdween en maakte plaats voor nieuwe televisieprogramma's zoals "CoverLVK" en "Limburgs Zomerhit Festival" wat tijdens de zomer op verschillende plaatsen in Midden-Limburg werd opgenomen.  Uiteindelijk werden er in 2013 ook muzikale knopen doorgehakt!

 

 

2014 start goed met een nieuwe single en voor de allereerste keer Limburgs gezongen "Hoempa Tetete".  Een succes dat vroeg naar meer... dusja nadien verscheen het nummer "Dówzend Druime Wied", tijdens de TVEllef Reis naar Malgrat de Mar (Spanje) heeft JimmyKe samen met Britt hiervoor de videoclip opgenomen.  Weer een schot in de roos; dé YouTube hit voor JimmyKe!  

Een nieuw motto dat sinds toen bij JimmyKe hoort is "Gek, Gekker, Gekst", en als je dacht dat alles al gehad had, kwam ineens uit het niets een nieuwe rage... de "Pinguïn Polonaise" 

Een herkenbare melodie, een eenvoudige dans, een gemakkelijk tekst en een hilarische videoclip... Alle ingrediënten waren aanwezig voor een nieuw succes!

Tijdens de zomermaanden komt hij met een aangename verrassing op de proppen voor de 20e verjaardag van Buurtvereniging De Zandmennekes Bieësel, hij heeft bij Harrie Broens van The Classics het nummer "Vrinj" opgenomen.

Natuurlijk is hij ook nog steeds de presentator van diverse TVEllef Muziekprogramma's (CoverLVK, Limburgs Zomerhit Festival, ...), dit jaar werd hij bijgestaan door Henk Damen en de onmens populaire Roermondse zanger Roy Selder.

Maar dan is het uiteindelijk zover November 2014 het langverwachte Limburgse album "Polonaise" wordt in een volle zaal in Maaseik voorgesteld.  Het was een feestje met vele optredens van nationale en internationale artiesten.  Een absoluut hoogtepunt deze avond was het duet "Wie Zeen Femilie" met zijn zusje Jessica; dat tevens ook terug te vinden is op de CD.

JimmyKe 2.0 geboren, herkenbaar door zijn lederhosen; en helemaal klaar om Limburg te veroveren!

 


In 2015 nam JimmyKe gewoon weer nieuwe liedjes met het oog op een 2e Limburgse CD; zo verschenen de liedjes "Sjat van Miech en Dikke Tetten! Patattesalaad!" en voor zijn 30e verjaardag het nummer "Nog mer es 20 zeen"; hiermee nam hij afscheid van zijn 20er jaren!

In mei ging hij samen met TVEllef naar Malgrat de Mar en daar nam hij de videoclips op "Allemaol Bi-jjein en Iech Zeng Ein Leed Vuur Diech".   Tijdens de zomermaanden was hij wekelijks ergens in Limburg te zien tijdens de opnames Het Limburgs Zomerhit Festival met Roy Selder.

"Sterren van Toen en Nu" kreeg een mooi vervolg in de Salamander van Maasmechelen, ditmaal werd JimmyKe bijgestaan door Rudy Meyns.

Op het einde van het jaar trekt JimmyKe opnieuw naar Spanje met zijn fans; deze keer maakt hij een week lang Lloret de Mar onveilig.

Ook worden de eerste gezamenlijke Butterbox Stars nummers "Limburg en Einzaamheid Veurbiej" opgenomen door Roy Selder, Yvette Nesselaar, Patrick Roger en JimmyKe.

Zo neemt JimmyKe speciaal voor de kerstshow het kerstnummer "Feliz Navidad" op. 

 


2016 ging muzikaal uitstekend van start met vele optredens; natuurlijk het jaarlijkse CoverLVK wat ook in 2016 weer  gepresenteerd werd door JimmyKe.  Zijn allerlaatste opgenomen liedje "Dans De Samba" werd gebruikt als tune voor het CLVK.  

Tevens worden in 2016 weer een hoop nieuwe liedjes opgenomen: "Roeje Roeze, Super Sjoene Daag, Viva Tirol, Hulapalu, Geef Miech Dien Hertsje Sjat". 

Deze nummers zingt JimmyKe uit volle borst tijdens de TV Opnames van het Limburgs Zomerhit Festival doorheen heel Limburg; deze keer is Johan Vlemmix zijn medepresentator.

Bij de opening van Studio Ellef in Linne (de nieuwe thuishaven van TVEllef), vraagt JimmyKe zijn zwangere vriendin ten huwelijk.

In het najaar gaat JimmyKe weer naar Spanje met zijn fans; met TVEllef trekken ze in september naar het zonnige Salou.  Yvette Nesselaar, Roy Selder en JimmyKe nemen als de Butterbox Stars hun 3e liedje op "Halou Salou" klinkt meermaals tijdens de TVEllef kijkers reis.  

In November mag JimmyKe samen met Freddy Davis naar Lloret de Mar gaan om er een leuke muzikale vakantie te beleven.  

16 November wordt JimmyKe zijn zoon Jeimy geboren.  Naar aanleiding hiervan verschijnt het Mini album "Babysitter Boogie" met nieuwe liedjes als de "Babysitter Boogie" en het duet met zijn dochter Ambery "Van Veur Nao Achter", verder wordt de CD aangevuld met 6 liedjes van o.a. de CD "Polonaise!" en latere singles.

Deze CD is vanaf 2017 verkrijgbaar tijdens JimmyKe zijn optredens.

 


In 2017 heeft JimmyKe vele optredens gedaan en ook weer enkele nieuwe liedjes opgenomen waaronder "Diech Bes Miene Nummer 1 2 3 4" en "I Luv Selfie".

Samen met Frans Theunisz en Ton Balendonck werd er wekelijks een muziekprogramma gemaakt voor TVEllef; "Het Artiesten Kaffee" waar ze steeds 2 leuke muzikale gasten hadden die er hun nieuwste liedjes kwamen zingen.

17 November is JimmyKe getrouwd met Lindsay en ter gelegenheid hier nam hij het bekende nummer van Ron Brandsteder " Engelen Bestaat Niet" in zijn eigen Maaseikers dialect op.

 


2018 is goed gestart met veel optredens, tevens zullen er ook weer nieuwe liedjes worden opgenomen.  Zo brengt JimmyKe en duet uit met Salar Azimi (bekend van o.a.. VIER Programma The Sky Is The Limit); samen zingen over het All Inclusive hotel van de gebroeders Azimi "De Elderschans".  Het populaire muziekprogramma de Top Ellef; krijgt een 2e leven op TVEllef.   en op vrijdag 26 oktober verschijnt (4 jaar na Polonaise!) zijn tweede Limburgse CD met 19 nieuwe JimmyKe liedjes; waaronder 3 duetten (met Salar Azimi, Johan Vlemmix & Dochter Ambery)!
Zondagmiddag 9 december werd zijn album muzikaal voorgesteld aan het publiek bij Studio Ellef in Linne.2019 een nieuw jaar én een nieuw liedje om tijdens de carnavalsdagen nog extra te knallen "Eine Hugo, Eine Flugel".  Met dit stevig nummer werkt JimmyKe de vele optredens af tijdens het carnavalsseizoen.  Hij mocht ook een optreden verzorgen in een bomvolle Oranjerie in Roermond tijdens het jaarlijkse Sportgala georganiseerd door Peter Brouwers.  De zomer was extra druk door de vele TVEllef Schlagerfesten in o.a. Linne en Olen, en het optreden op Die Heisse Bierfest Someren het grootste bierfeest  van Brabant .  

Midden september nam JimmyKe de Hazes Jr hit "Leef" op in het Limburgs; voorzien van een prachtige videoclip opgenomen op het Stationsplein in Roermond.  Het nummer kreeg veel kritiek over hoe JimmyKe het liedje in het "slecht" Limburgs zong, want Leef is geen Limburgs; bij elk optreden was dit nummer wel een groot succes en wist het publiek JimmyKe zijn versie wel te smaken.  
In oktober kwamen enkele grote dromen van JimmyKe uit; hij mocht optreden op het allergrootste Oktoberfeest van Belgisch én Nederlands Limburg.  In Lommel ging het dak van de Soeverein er helemaal af en in Sittard mocht hij De Brand Weizen tent op Schützen Sonntag in vuur en vlam zette n. 

Begin November ging JimmyKe net zoals in 2018 mee met de Vlaamse zanger Wouter Survani op artiestenreis naar het zonnige Lloret de Mar in Spanje.  2020 Het "Leef" jaar kende een mooie start; op het verzamel-album "Maasland Alaaf 2020" stonden maar liefst 2 JimmyKe liedjes!  De optredens en het nieuwe carnavalsseizoen waren goed begonnen en om de optredens een extra meezing gehalte te geven nam JimmyKe het feestnummer "Diech Kri-jgs Dae Lach Neet Van Mi-jn Gezich!".  
Het feest brak los en JimmyKe doorkruiste heel Nederland van Maastricht tot Hoevelaken; en heel België van Averbode en Sint-Truiden tot aan de Maaskant en plotseling ging het licht letterlijk en figuurlijk uit... COVID-19 liet alles stoppen; optredens, tv-opnames en de release van het nieuwe liedje "Es Ut Leech Oet Geit"... België ging op slot en iedereen moest wekenlang in zijn kot blijven ook alle Nederlanders bleven thuis!  JimmyKe liet zich niet kennen en nam tijdens de volle lockdown thuis de videoclip op van "Es Ut Leech Oet Geit", en zo kwam de release toch van een nummer dat ineens een heel andere betekenis kreeg.  De songtekst van "Es Ut Leech Oet Geit" werd actueler dan ooit; want in deze donkere tijden en in de wereld waar niets meer zeker was wil je niet alleen staan! Vele mensen vonden steun in de dit nummer dat JimmyKe nog nooit Live heeft kunnen zingen.  Ook TVEllef kwam met een nieuw televisieprogramma op de proppen.  Samen met Rein Peeters uit Eindhoven mocht JimmyKe het gloednieuwe muziekprogramma presenteren met alleen maar winnaar "Mister X", vanaf september is dit programma wekelijks te zien o.a. op TVEllef.
Snel nam JimmyKe ook in het Mister X decor zijn "Concert Veur Thoes" op; een muziekspecial met enkele bijzondere JimmyKe liedjes. 
In juli nam JimmyKe een verrassend nieuw nummer op.  Na het ontvangen van de demo, werd 6 dagen later het liedje "Ja Ja Ding Dong" uitgebracht.  Snel inzingen en voorzien van een videoclip en de wereld is klaar voor de hit uit de Netflix film "Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga" in het Limburgs!
Eind 2020 werd er plots een nieuw feestact geboren "Feest Pharma" (JimmyKe samen met Johan Vlemmix & DJ Kicken). Hun eerste nummer verscheen op het moment dat de allereerste persoon in Nederland gevaccineerd werd; "Het Feest Kan Beginnen Vaccin Is Binnen".  Het werd een hit en vele mensen gingen in polonaise hun Covid-spuitje halen. 2021 was een raar jaar door Corona, we bleven mondmaskers dragen en mochten niet tot amper de deur uit. Gelukkig waren JimmyKe en Rein er met het 2e seizoen van “Mister X” op TVEllef én door onverwachte succes van het eerste liedje van Feest Pharma kon een vervolg niet uitblijven in 2021.  Na het invoeren van de avondklok in Nederland verscheen het nummer “Avondklok”, dit regelrechte hit op Tik Tok.  Feest Pharma speelde altijd in op de actuele zaken en zo verschenen in 2021 de liedjes “Solonaise, Eddy Wally Tribute (Cherie), Drie Hoeraatjes en Je Voelt De Zon”.  Weinig tot haast geen optredens maar toch maakte JimmyKe nieuwe liedjes.  In de zomer nam hij de Limburgse versie van de Wellerman Song op “Bliej”.  In September was er eindelijk een versoepeling en mochten de optredens (onder voorwaarde) weer doorgaan.  Oktober zoals vroeger, dus moest er een speciaal JimmyKe liedje voor de Oktoberfesten gemaakt worden, de “Proost Polka” verscheen. Het is een oude polka in een modern jasje, zoals altijd gemaakt door het duo Simons - Balendonck.   

Op 8 November werd JimmyKe z’n 2e zoon Artney geboren.   2022 Ging van start als een normaal jaar met vele optredens tijdens de carnaval.  JimmyKe nam 2 nieuwe liedjes op “Want Mien Hert Is Van Diech” En “Höb Ich Dich Neet 'Ns Gezeen (Op De TeeVee-Ooh)” beide werden voorzien van een videoclip die opgenomen werd tijdens de nieuwe TVEllef Reis in het zonnige Calella (Spanje).
Het werd een leuke reis met een nieuwe muzikale klik.  Bianca Balendonck en JimmyKe besproken en besloten om samen de handen in elkaar te slaan en duet op te nemen.  Tijdens de zomer verscheen hun eerste duet “Waorom Höbs Doe Neet Nae Gezag”; het werd een drukke zomer. 
JimmyKe werd zoals in 2019 weer geboekt in Lommel en Sittard voor de grootste Oktoberfeesten van België en Nederland.  Dit bracht TVEllef op het idee om met JimmyKe op zoek te gaan naar de oorsprong en betekenis van ’t Oktoberfest, het bracht hem zelf in München.  Oktober werd een erg drukke maand en JimmyKe mocht veel gaan zingen tijdens de vele oktoberfeesten… steeds werd hij vergezeld door zijn chauffeur/ manager Andy Renet en Olaf Simons van TVEllef die alles filmden. 
Eindelijk verscheen ook de 5-delige Real Life Soap “JimmyKe & ’t Oktoberfest” op TV, mede door dit programma kwam de “Proost Polka” terug en nog meer onder de aandacht en werd het snel de Oktoberfest-hit voor JimmyKe.
Natuurlijk kon door het succes van het eerste duet met Bianca kon een vervolg niet uitblijven en namen ze nog snel voor het Oktoberfeest van Sittard een nieuw liedje op, samen met Rene Slapak van de Dreiländer Steirische Harmonika Club… “Mucho Amore”.  JimmyKe nodigden Bianca uit als speciale gast in Sittard.  Ze brachten met veel succes hun nummers samen, tijdens JimmyKe zijn optredens. 
Oktober was een schitterenden maand met vele nieuwe hoogtepunten!
November stond terug in het teken van de gewone optredens en carnaval.
In december was er weer (na enkele jaren afwezigheid) de grote TVEllef Kerstshow; vanuit Studio Ellef in Linne presenteerde JimmyKe & Bianca een heuse muziekshow met toppers uit Nederland en Vlaanderen, ook brachten ze er voor het eerst hun kerstduet “Eine Mot Dao Zeen”.


Het verhaal JimmyKe is nog lang niet uitverteld....